Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε πως «το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει» και δεν υπάρχουν εγγυήσεις, ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter δήλωσε πως «μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λεπέν κατεβαίνει ως αντίπαλη του κεντρώου Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Μακρόν να προηγείται ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί, έχοντας στο παρελθόν εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο.

«Άκουσα στις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική….Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης