Δεκάδες άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εκσκαφείς του Ισραήλ εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο ύψος της Χαν Γιούνις, δήλωσαν το πρωί της Δευτέρας (4/12) αυτόπτες μάρτυρες στο AFP.

Ο 59χρονος Αμίν Αμπού Χόλα δήλωσε ότι τα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα έχουν πλέον εισέλθει «σε βάθος δύο χιλιομέτρων» στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στο χωριό αλ Καράρα, βορειοανατολικά της Χαν Γιούνις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα άρματα μάχης βρίσκονται πλέον στον δρόμο Σαλαχεντίν», που εκτείνεται από τη βόρεια ως τη νότια Λωρίδα της Γάζας, σημείωσε από την πλευρά του ο 34χρονος Μοάζ Μοχάμεντ.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας (4/12) ισραηλινά αεροσκάφη ανατίναξαν την είσοδο του νοσοκομείου Kamal Adwan στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Στα 10.000 τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα από την αρχή του πολέμου με τη Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή (3/12) πως διεξήγαγε περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Ανέφερε πως ανάμεσα στους στόχους ήταν κέντρα διοίκησης, υπόγειες σήραγγες και αποθήκες όπλων που ανήκαν σε παλαιστινιακές «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

Από την άλλη, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, έχουν εκτοξευθεί περίπου 10.000 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον κοινοτήτων στο Ισραήλ.

Οι διεθνείς επικρίσεις για τον τρόπο που ενεργεί ο ισραηλινός στρατός στον παλαιστινιακό θύλακα εντείνονται καθώς ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων γίνεται ολοένα και βαρύτερος.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του κατηγορεί τη Χαμάς πως επιτίθεται σε κατοικημένες περιοχές και νοσοκομεία και ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την 7η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί 15.523 άνθρωποι, το 70% εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, και έχουν τραυματιστεί άλλοι 41.316, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του Υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Κατά τον ΟΗΕ, περίπου το 80% των 2,2 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης