Νοσηλευτές θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά ασυμπτωματικοί, θα εξακολουθούν να εργάζονται, εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, αναδεικνύοντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις υγειονομικές δομές της χώρας.

«Όταν, λόγω περιπτώσεων απομόνωσης και καραντίνας μελών του προσωπικού, απουσιάζουν από ένα νοσοκομείο, ένα ιατρείο, μια υγειονομική δομή, τόσοι πολλοί ώστε να κινδυνεύει με κατάρρευση, θα πρέπει να δούμε ποια είναι η δεύτερη καλύτερη λύση» ανέφερε ο κ. Σπαν, μιλώντας σε Ημερίδα Νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ενδεχομένως να είναι απαραίτητο όσοι απομένουν να μην τεθούν σε καραντίνα, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ θα υποβάλλονται σε καθημερινό τεστ για κορωνοϊό και θα χρησιμοποιούν μάσκες τύπου FFP-2. Σε ένα επόμενο βήμα, πρόσθεσε ο κ. Σπαν, «θα μπορούσαν άτομα θετικά στον κορωνοϊό να συνεχίσουν να εργάζονται με απολύτως αυστηρά μέτρα ασφαλείας» και εφόσον δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί τον Οκτώβριο στη Βαυαρία και στη Βρέμη, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τη φροντίδα ασθενών με Covid-19 είχαν αναλάβει νοσηλευτές θετικοί στον κορωνοϊό και ασυμπτωματικοί, ενώ η δυνατότητα αναφέρεται και στις οδηγίες που δόθηκαν από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ενόψει του κινδύνου κατάρρευσης των δομών υγείας.

Για «πολιτική ομολογία αποτυχίας» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προστασία των Ασθενών Όιγκεν Μπρις, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενώ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τόνισε ότι η απασχόληση γιατρών και νοσηλευτών μολυσμένων από κορωνοϊό θα πρέπει να αποτελεί «έσχατη λύση». «Αν δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα άλλο, είναι πάντα καλύτερα να φροντίζει έναν ασθενή ένας γιατρός θετικός στον κορωνοϊό, από το να μην τον φροντίζει κανείς» δήλωσε ο κ. Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το προσωπικό θα πρέπει να φροντίζει αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης