Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Όλαφ Σολτς δεν θεωρεί ότι αυτός και το κόμμα του έχουν φτάσει στο τέρμα του προεκλογικού δρόμου παρά τις θετικές δημοσκοπήσεις για το SPD.

«Πρόκειται για ένα δρόμο αντοχής και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τέρμα. Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένος από το γεγονός ότι τόσοι πολλοί με εμπιστεύονται για τη θέση αυτή», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών κατά τη διάρκεια συζήτησης την οποία διοργάνωσε η εφημερίδα «Maerkische Allgemeine» (MAZ) με υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας του Πότσνταμ και στην οποία ήταν προσκεκλημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που διεξήχθη για την εφημερίδα Bild, το SPD έχει προβάδισμα 5 μονάδων από τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) αφού το ποσοστό του ανέρχεται πλέον στο 25% ενώ των συντηρητικών είναι 20%. Έπονται οι Πράσινοι με 16,5%.

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ θεωρεί την εκλογή της ως καγκελαρίου «ακόμα δυνατή, έστω και αν το κόμμα μας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις καταγράφει απώλειες. Νομίζω ότι η χώρα μας μπορεί πραγματικά να κάνει περισσότερα. Γι ‘αυτό αγωνίζομαι, γι’ αυτό εμείς οι Πράσινοι θα παλεύουμε τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες για την πραγματική αλλαγή στη χώρα μας», δήλωσε η Πράσινη πολιτικός η οποία έλαβε μέρος επίσης στη συζήτηση.

Όταν ρωτήθηκε αν η επίθεση κατά του SPD θα είναι η νέα στρατηγική των Πρασίνων, η Μπέρμποκ απάντησε: «Όχι εναντίον του κ. Σολτς, για μένα η πολιτική δεν είναι η εναντίωση στον άλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης