Το καλοκαίρι, βήμα βήμα, μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τόνισε ωστόσο ότι το γεγονός ότι θα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειάζονται πλέον μέτρα περιορισμού και προστασίας.

«Μόνο και μόνο επειδή θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πολύ σύντομα μετά τα Χριστούγεννα, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαζόμαστε πλέον κανόνες. Αντιθέτως, οι κανόνες θα είναι αναγκαίοι για αρκετό διάστημα μέσα στο νέο έτος» διευκρίνισε ο κ. Σπαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και n-tv. Μπορεί ωστόσο να είναι κανείς αισιόδοξος, πρόσθεσε ο υπουργός, «ότι το καλοκαίρι, βήμα βήμα, θα μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα». Το καλοκαίρι «είναι μια προοπτική που μπορεί κανείς να τη σκεφτεί» είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Σπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τότε ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, είναι βέβαιο ότι οι αυστηροί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την άνοιξη. «Παρ΄ ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι υπολογίζαμε, η επίδρασή του στη βελτίωση της κατάστασης θα μπορεί να διαπιστωθεί σταδιακά. Θα πρέπει να ζούμε με διάφορα μέτρα lockdown τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα» τόνισε ο κ. Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και προέβλεψε ότι η ισχύς του γενικού lockdown θα παραταθεί και αρκετά μετά τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και θεωρητικά εκπνέει.

Ήδη χθες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «δύο σκληρούς μήνες», Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ζητώντας από τους πολίτες να μην αναζητούν εξαιρέσεις στους κανόνες. «Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» υπογράμμισε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης