Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο η ομηρεία ενός μωρού, μόλις 10 μηνών από τη Χαμάς. Ο Κφιρ Μπίμπας, απήχθη την 7η Οκτωβρίου και έκτοτε κρατείται από τη Χαμάς, σε μυστική τοποθεσία στη Γάζα, ενώ παρά τις επανηλειμμένες εκκλήσεις οι παλαιστίνιοι αρνούνται να τον παραδώσουν στην οικογένιάτου.

Ο Kfir μόλις είχε μάθει να περπατάει όταν μαζί με τον αδερφό του Ariel, τεσσάρων ετών, και τη μητέρα του Shiri, 32 ετών, απήχθησαν από το σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός συνταγματάρχης Αβιχάι Αντρέι, δήλωσε ότι τα μωρά, ο Kfir και ο Ariel, «κρατούνται από μια από τις φατρίες της Χαμάς» στην περιοχή Χαν Γιουνίς, στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο Ισραήλ, η μητέρα τους Σίρι, ο σύζυγός της Γιάρντεν, 34 ετών, και τα δύο παιδάκια κρύφτηκαν σε ένα δωμάτιο έχοντας μόνο ένα πιστόλι, για να προστατευθούν, την ώρα που ένοπλοι της Χαμάς έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους.

Η εικόνα των δύο νεαρών αγοριών που κουβαλούσε στην αγκαλιά της, η μητέρα τους Σίρι κλαίγοντας, καθώς έβγαιναν από το σπίτι τους, για να τους μεταφέρουν στη Γάζα, ήταν από τις πιο συγκινητικές που δημοσιεύτηκαν τις πρώτες μέρες του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τύχη του Γιάρντεν είναι άγνωστη και πιστεύεται είτε ότι είναι νεκρός, είτε είναι ένας από τους περίπου 200 ομήρους που παραμένουν υπό κράτηση από τη Χαμάς.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η περιοχή Χαν Γιουνίς αναμένεται να είναι στόχος επόμενων ισραηλινών επιθέσεων, κάτι που αυξάνει την ανησυχία ότι το μωρό χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης στις συνομιλίες για την παράταση της εκεχειρίας.

Ο Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF στα αραβικά μέσα ενημέρωσης, είπε για τα παιδιά-ομήρους της Χαμάς: «Παιδιά και μωρά κάτω του ενός έτους που δεν έχουν δει το φως του ήλιου για περισσότερες από 50 ημέρες κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς, και τα μεταχειρίζεται, κάποια από αυτά, σαν λάφυρα και κάποια τα έχει μεταφέρει σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Michael Horowitz, αναλυτής ασφαλείας, δήλωσε ότι φαίνεται πως η οικογένεια Μπίμπας είχε παραδοθεί στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο Χάγκαρι ανέφερε ότι η ευθύνη για τους ομήρους παραμένει στη Χαμάς, ακόμη και αν τους είχε μεταβιβάσει σε άλλες ομάδες.

«Δεν έχουμε νέα τους, είναι μαρτύριο»

Η θεία του μικρού Κφιρ και του αδερφού του δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ανακοίνωση της Χαμάς «επιτείνει την αγωνία τους». «Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται. Το ότι δεν θα τους έχουμε σύντομα στην αγκαλιά μας, μας πληγώνει».

Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, απελευθερώθηκαν εννέα παιδιά, ανάμεσα τους δίδυμα 3 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης