Η ομάδα εργασίας της Αφρικανικής Ένωσης (AU) για τα εμβόλια ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή πως η Ρωσία προσέφερε 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του COVID-19, του Sputnik-V, και πως η προσφορά περιλαμβάνει ένα χρηματοδοτικό πακέτο για τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν τα εμβόλια.

Σε ανακοίνωση η ομάδα εργασίας ανέφερε πως το εμβόλιο Sputnik-V θα είναι διαθέσιμο για μια περίοδο 12 μηνών, αρχής γενομένης τον Μάιο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελάχιστες χώρες στην Αφρική έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού μένοντας πίσω σε σχέση με πλουσιότερες χώρες που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τις εκστρατείες ανοσοποίησής τους.

«Είμαστε ευγνώμονες που θα λάβουμε εμβόλια Sputnik-V από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να τα προσφέρουμε… σε όλα τα μέλη της AU» ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τζον Νκενγκάσονγκ, διευθυντής του σώματος ελέγχου νόσων της AU.

«Διμερείς και ιδιωτικού τομέα συμπράξεις όπως αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας στις προσπάθειές μας να οδηγήσουμε σε ένα τέλος την πανδημία του COVID-19» πρόσθεσε ο Νκενγκάσονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AU έχει πει πως έχει εξασφαλίσει επίσης 270 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τις AstraZeneca, Pfizer και Johnson & Johnson για παράδοση φέτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης