Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που ειχαν χθες ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλο Γ΄,στο περιθώριο των εργασιών της Δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η ανάγκη υπεράσπισης και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος στους Αγίους Τόπους, με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Η προστασία του συγκεκριμένου καθεστώτος, το οποίο έχει διασφαλίσει εδώ και αιώνες την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών, αποκτά αυξημένη σημασία υπό το πρίσμα των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών αμφισβήτησής του.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στους μακραίωνους δεσμούς του Ελληνισμού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει υποστήριξη στο δύσκολο έργο που αυτό επιτελεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ