Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ερευνά τις καταγγελίες ότι περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ’ οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου, ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι του πανεπιστημίου, πληροφορία που, αν επαληθευτεί, θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο αντιγραφής σε εξετάσεις στη σύγχρονη ιστορία του ιδρύματος.

Σχεδόν οι μισοί από τους 250 φοιτητές ενδεχομένως να έχουν αντιγράψει. «Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχθούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά, που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Ντρου Φοστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυρισμοί είδαν το φως της δημοσιότητας την άνοιξη, όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου, το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού.

Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τιμωρία, όπως για παράδειγμα τη διαγραφή τους για έναν χρόνο από το πανεπιστήμιο, που είναι ένα από τα πιο έγκριτα στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ακαδημαϊκή αδιαφάνεια δεν μπορεί να επιτραπεί και δεν θα επιτραπεί στο Χάρβαρντ» δήλωσε ο Μάικλ Ντ. Σμιθ, κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Ο Σμιθ δεν κατονόμασε το μάθημα στο οποίο μπορεί να σημειώθηκε η απάτη. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση από τις πανεπιστημιακές Αρχές των ονομάτων των φοιτητών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης