Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξε μαζί με την εταιρεία Pfizer στο νέο εργοστάσιο του Μάρμπουργκ στη Γερμανία, με στόχο την αύξηση της παραγωγής και της τροφοδοσίας.

«Ξεκινήσαμε την πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου στο εργοστάσιό μας στο Μάρμπουργκ στην Έσση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της BioNTech.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο είναι επιφορτισμένο με την παραγωγή του mRNA (αγγελιοφόρου του RNA), του βασικού συστατικού του εμβολίου κατά της Covid-19, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Μία μόνο παρτίδα mRNA αρκεί για την παραγωγή 8 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου» αναφέρεται.

«Μετά την αρχική παραγωγή του mRNA, αυτό καθαρίζεται και συμπυκνώνεται» και στη συνέχεια μεταφέρεται σε παραγωγικούς εταίρους, οι οποίοι το επεξεργάζονται και το αποστειρώνουν.

Η παραγωγή αυτή θα πρέπει να λάβει σε κάθε περίπτωση την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, πριν από την κυκλοφορία του, διευκρινίζει η BioNTech.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πρώτα εμβόλια που θα παραχθούν στην μονάδα του Μάρμπουργκ θα βγουν στην κυκλοφορία στις αρχές του Απριλίου» προβλέπει η εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σήμερα το βασικό εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου που προορίζεται για την Ευρώπη βρίσκεται στην Πουρς του Βελγίου.

«Όταν θα βρεθεί σε πλήρη λειτουργία, το νέο εργοστάσιο της BioNTech θα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες mRNA στην Ευρώπη, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα μέχρι και 750 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου μας κατά της Covid-19» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η BioNTech σχεδιάζει την παραγωγή μέχρι 250 εκατομμυρίων δόσεων του BNT162b2 κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επί σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ζήτησης» διαβεβαιώνει η εταιρεία επιβεβαιώνοντας ότι στόχος της είναι η αποστολή δύο δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου εντός του 2021.

Η BioNTech ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου την επιτάχυνση των αποστολών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποσχόμενη έως και 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά την οργή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι στην ανακοίνωση περί προσωρινής καθυστέρησης των παραδόσεων που είχε προηγηθεί στα μέσα του Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης