Ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι η τρομοκρατική ομάδα «δεν απέχει πολύ» από την έναρξη ενός «απελευθερωτικού πολέμου» που λέει ότι θα είναι μεγαλύτερος από την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, έκανε αυτούς τους ισχυρισμούς σε συνέντευξή του στο λιβανέζικο ΜΜΕ Bel Moubashar Online.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη, που μεταφράστηκε από το Middle East Media Research Institute (MEMRI), «υπόσχεται ότι έρχεται ένας πόλεμος απελευθέρωσης, όχι απλώς μια άλλη 7η Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι μακριά.

Ο Χαμντάν, δεν εξέφρασε επίσης τη λύπη του αναφερόμενος στους 1.200 Ισραηλινούς, σχεδόν όλοι άμαχοι, που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυστηρή προειδοποίηση του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς έρχεται αφού ο αρχηγός των υπηρεσιών κατασκοπείας του Ισραήλ έχει υποσχεθεί να κυνηγήσει και να σκοτώσει τους ηγέτες της τρομοκρατικής ομάδας «όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο», ακόμα κι αν χρειαστούν χρόνια.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Kan μετέδωσε μυστικές ηχογραφήσεις από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας Ronen Bar, σε μια εκπομπή ειδήσεων αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο Bar, αναφέρθηκε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου που άφησε τουλάχιστον 1.200 νεκρούς και περισσότερους από 200 απαγωγείς στη Γάζα ως «το δικό μας Μόναχο».

Στα κλιπ που μεταδόθηκαν από τον Kan, ο Bar ακούγεται να λέει: «Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο μας έδωσε έναν στόχο, την εξάλειψη της Χαμάς, και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Αυτό είναι το δικό μας Μόναχο».

Το 1972, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην ισραηλινή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και σκότωσαν 11 αθλητές.

Μια μεταγενέστερη επιχείρηση με την κωδική ονομασία Wrath of God στόχευσε εννέα μέλη της υπεύθυνης ομάδας που εντοπίστηκαν στη Ρώμη, το Παρίσι και τη Βηρυτό και δολοφονήθηκαν σε περίοδο επτά ετών.

Ο Bar πρόσθεσε: «Έχουμε πάρει ήδη τα μαθήματά μας από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Θα γίνει οπουδήποτε χρειαστεί, στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο, την Τουρκία, το Κατάρ. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε. Η ευθύνη για την ασφάλεια είναι δική μας. Καθήκον μας είναι να παρέχουμε και ασφάλεια και σεβασμό ασφάλειας. Δυστυχώς, στις 7 Οκτωβρίου, δεν το καταφέραμε. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ανοδική τροχιά».

Σε επιστολή προς το προσωπικό μετά τις επιθέσεις, ο Bar είπε: «Η ευθύνη είναι δική μου. Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς, το Σάββατο δεν μπορέσαμε να εδραιώσουμε επαρκή αποτρεπτική δύναμη ώστε να αποτρέψουμε την επίθεση. Θα υπάρξει καιρός για έρευνες. Τώρα παλεύουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης