Η Φινλανδία έκλεισε προσωρινά τις επτά από τις οχτώ μεθοριακές διαβάσεις της με τη Ρωσία σε απάντηση σε μια ασυνήθιστα υψηλή εισροή μεταναστών, για την οποία το Ελσίνκι κατηγορεί τη Μόσχα.

Πάνω από 700 μετανάστες από χώρες, όπως η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία και η Συρία, πέρασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Φινλανδία μέσω της Ρωσίας. Το Ελσίνκι δηλώνει ότι η Ρωσία κατευθύνει μετανάστες στα σύνορα. Το Κρεμλίνο απορρίπτει την κατηγορία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα τεσσάρων μεθοριακών σταθμών, η Φινλανδία έκλεισε τη νύχτα που πέρασε και τα υπόλοιπα μεθοριακά περάσματά της για έναν μήνα, πλην ενός στον απώτατο βορρά, το Ράγια Γιόσεπι, στην Αρκτική.

Το Ράγια Γιόσεπι άνοιξε τις πύλες του στην κυκλοφορία στις 11:00 ώρα Ελλάδος το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου και θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις χορήγησης ασύλου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ωρών που παραμένει ανοιχτό καθημερινά, ανακοίνωσε η Φινλανδική Συνοριοφυλακή.

Κανένας μετανάστης δεν έφτασε στη συνοριακή διάβαση στη διάρκεια της νύχτας προτού να ανοίξει, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συνοριοφυλακή εντείνει τις περιπολίες της κατά μήκος των φινλανδικών συνόρων με τη Ρωσία, που φτάνουν τα 1.340 χιλιόμετρα.

Για τον σκοπό αυτό θα λάβει πρόσθετους πόρους από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex της ΕΕ, η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αναπτύξει 50 συνοριοφύλακες και άλλο προσωπικό στη Φινλανδία μαζί με εξοπλισμό, όπως οχήματα περιπολίας, για να ενισχύσει τις δραστηριότητες ελέγχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης