Η εισαγγελία της Μόσχας κατέθεσε αγωγή κατά του μπλόγκερ και ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και μερικών συνεργατών του στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του οποίου ηγείται.

Μεταξύ των συνεργατών του, εναντίον των οποίων κατατέθηκε αγωγή, είναι η Λιουμπόφ Σόμπολ, ο Ιβάν Ζντάνοφ, η Γκεόργκια Αμπούροβα, ο επικεφαλής του επιτελείου του Ναβάλνι στην Μόσχα Όλεγκ Στεπάνοφ, ο υπεύθυνος του Navalni Live Βλαντίμιρ Μίλοφ, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές για τις τοπικές εκλογές, Αλεξάντρ Σαλαβιόφ και Ιλιά Γιάσιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή μεταδίδει ότι είναι αδιευκρίνιστοι οι λόγοι της αγωγής που έκανε η εισαγγελία, αλλά προφανώς η αγωγή αυή σχετίζεται με την απαίτηση χρηματικών αποζημιώσεων.

Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Τσεριόμουσκι στο οποίο κατατέθηκε η αγωγή της εισαγγελίας όταν ρωτήθηκε δεν προέβη σε λεπτομέρειες, επιβεβαιώνοντας απλώς ότι κατατέθηκε η αγωγή.

Η εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι η αγωγή κατατέθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά παρέμεινε ανενεργή μέχρι σήμερα, ενώ η εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου δήλωσε ότι η αγωγή σχετίζεται με την «απαίτηση για καταβολή συγκεκριμένων χρηματικών αποζημιώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, εναντίον των διοργανωτών των διαδηλώσεων που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών έχουν καταθέσει αγωγές διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το μετρό της Μόσχας, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου και μια εταιρεία ταξί, οι οποίοι ζητούν αποζημιώσεις ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι αυτές είναι οι ζημιές που υπέστησαν από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 27ης Ιουλίου.

Πηγές: TASS, Vedomosti

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης