Τα crash tests ολοκληρώθηκαν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σύντομα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την νέα υπερσύγχρονη, πολυτελή λιμουζίνα του. Μετά από μία μακρά περίοδο δοκιμών για το καινούργιο μεταφορικό μέσο – η οποία είναι αναγκαία, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες του πλανήτη – φαίνεται ότι η νέα λιμουζίνα είναι έτοιμη.

Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, προκειμένου η νέα λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι διαθέσιμη μέχρι τις 7 Μαΐου, όταν ο επανεκλεγείς Ρώσος πρόεδρος θα πάει στην ορκωμοσία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Εμπορίου της Ρωσίας Denis Manturov επιβεβαίωσε ότι η πρώτη «δημόσια εμφάνιση» του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου θα γίνει στην ορκωμοσία του Πούτιν.

Η λιμουζίνα αναμένεται να παραδοθεί στο Κρεμλίνο πριν από το τέλος Απριλίου, γεγονός που θα επιτρέψει στον Βλαντίμιρ Πούτιν να επιλέξει σε ποια μεριά της λιμουζίνας βολεύεται περισσότερο! Ο Ρώσος πρόεδρος λέγεται ότι παρακολούθησε από κοντά τη δοκιμαστική περίοδο και τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου. Μάλιστα συμμετέχει και ο ίδιος κάποιες φορές στις δοκιμές του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας εκτός απροόπτου θα είναι ένας V8 turbo στα 4.600 κυβικά, εξελιγμένος σε συνεργασία με την Porsche, με την απόδοση να φθάνει στα 600 άλογα. Η μετάδοση βασίζεται σε ένα ρώσικο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ενώ η εξέλιξη των μηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων γίνεται σε συνεργασία τόσο με την Porsche όσο και με την Bosch.

Φυσικά η νέα ρώσικη προεδρική λιμουζίνα είναι εφοδιασμένη με ισχυρή θωράκιση ικανή να αντέξει αντιαρματικό πύραυλο, διαθέτει ειδική παροχή οξυγόνου για επίθεση με χημικά όπλα αλλά και ιατρικό εξοπλισμό με μια τουλάχιστον φιάλη αίματος σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια βοήθεια ο πρόεδρος.

Η κατασκευή της λιμουζίνας αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος κατασκευής σύγχρονων αυτοκινήτων για τους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, με διάφορους τύπους οχημάτων, το κόστος των οποίων θα φτάσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης