Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατέθεσε την Τρίτη νομοσχέδιο προκειμένου να αναγραφεί στο Σύνταγμα της χώρας ότι «η μητέρα είναι μία γυναίκα και ο πατέρας ένας άνδρας» και να οριστεί το φύλο ως αποκλειστικά αυτό με το οποίο κάποιος γεννιέται.

«Η Ουγγαρία προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροσδιορίζονται βάσει του φύλου τους» αναφέρεται στο νομοσχέδιο το οποίο εστάλη στο κοινοβούλιο προς έγκριση από την υπουργό Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα. «Η παιδεία βασίζεται στις αξίες που θεμελιώνονται στη συνταγματική ταυτότητα της Ουγγαρίας και τη χριστιανική κουλτούρα» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Μάιο απαγορεύεται ήδη να καταγράφεται η αλλαγή φύλου στα ληξιαρχεία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης, μέλος της Ε.Ε.

Το νέο νομοσχέδιο που έχει στόχο την τροποποίηση του Συντάγματος κατατέθηκε την ώρα που η Βουδαπέστη είναι αντίθετη στη σύνδεση της χορήγησης ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό της ευρωπαϊκής χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η οποία διασφαλίζει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων και του φύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης