Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ στις συνομιλίες που είχε στην Ουάσινγκτον με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, συζήτησε μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου Turkish Stream Nord Stream-2, καθώς και με την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

«Οι πλευρές συζήτησαν της συνεργασία της Ρωσίας και ΕΕ στον ενεργειακό τομέα. Ιδιαίτερα μίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, καθώς και για τις προοπτικές και τον αποσυγχρονισμό του ενεργειακού συστήματος των χωρών της Βαλτικής από το ενεργειακό δίκτυο BRELL μετά το 2025. Επίσης κατά την διάρκεια των συνομιλιών επικαιροποιήθηκε το καθεστώς που αφορά την υλοποίηση των κοινών έργων υποδομής που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, τα οποία αποσκοπούν στην διαφοροποίηση των οδεύσεων διέλευσης του φυσικού αερίου και την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι οι δυο πλευρές μπορεί να συζητήσουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μια τριμερούς συνάντησης με θέμα το φυσικό αέριο με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ, στα μέση Ιουλίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στις πλευρές να συζητήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε σχέση με την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, μόλις ολοκληρωθεί το 2019 η δεκαετής διμερής συμφωνία και την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης