Η Ρωσία εξαπέλυσε μια «επιτυχή επίθεση σε υπόστεγο με ουκρανικά θαλάσσια drones στο λιμάνι της Οδησσού», αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters. «Ο στόχος επετεύχθη. Ο στόχος χτυπήθηκε», είναι η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας, όπως τη μεταφέρει το ίδιο μέσο.

Η επίθεση στην Οδησσό είναι πρώτο θέμα στα ρωσικά πρακτορεία, τα οποία μάλιστα μεταφέρουν μια ανακοίνωση από το Υπ. Άμυνας, η οποία όμως υπάρχει μόνο σε αυτά και δεν έχει μέχρι στιγμής ανέβει ούτε καν στην ιστοσελίδα του ίδιου του ρωσικού Υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Σήμερα στις 11:40 ώρα Μόσχας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στη βιομηχανική περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, όπου γίνονται προετοιμασίες για τη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται πως οι Ουκρανοί εδώ και καιρό εξαπολύουν επιθέσεις κατά ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα αρκετές από τις επιθέσεις είναι επιτυχείς, σύμφωνα με το Κίεβο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι υπάρχουν πέντε νεκροί συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πύραυλος προσγειώθηκε 450 μέτρα από το κομβόι που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό»

Η επίθεση είναι πρώτο θέμα ταυτόχρονα και σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται στην ρωσική επίθεση στην Οδησσό, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη εκεί η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το CNN αναφέρει πως, «ο πύραυλος προσγειώθηκε 450 μέτρα από το κομβόι που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και μάλιστα λέει σύμφωνα με πηγή του ίδιου, το κομβόι ένιωσε το τράνταγμα από το χτύπημα και όσοι ήταν εκεί είδαν ένα σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης