Η Κρατική Δούμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 3 Οκτωβρίου, στην οποία θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που πραγματοποιηθήκαν στις κατεχόμενες από το ρωσικό στρατό και φιλορώσους αυτονομιστές περιοχές της Ουκρανίας, και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασιστεί η ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία.

Την έκτακτη συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βιτσισλάβ Βολόντιν, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άποψη του Διεθνούς δικαίου αυτό μπορεί να αξιολογηθεί ως προσάρτηση. Η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτησή τους.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 14:00.

Την ίδια στιγμή ο «επικεφαλής» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», Λεονίντ Πασέτσνικ, απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας του να εξετάσει την ενσωμάτωση της (ΛΔΛ) στη Ρωσία όπως γράφει το πρακτορείο Ria Novosti. Σύμφωνα με το RIA Novosti, o Πασέτσνικ στην έκκληση του δήλωσε ότι η Ουκρανία «τρομοκρατούσε τους κατοίκους του Ντονμπάς επί οχτώ χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι μαζί με τη Ρωσία θα αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και οι στρατιωτικοί εγκληματίες θα έχουν μια δίκαιη δίκη», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Πασέτσνικ και ο «επικεφαλής» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, αναχώρησαν για τη Μόσχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης