Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη ανακοίνωσε την Παρασκευή πως σκότωσε περισσότερους από 180 αντάρτες Χούθι, σε νέες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα της στρατηγικής σημασίας πόλης Μαρίμπ, όπου σε σφοδρές μάχες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες.

«Στην επιχείρηση καταστράφηκαν 10 στρατιωτικά οχήματα και σκοτώθηκαν περισσότερα από 180 τρομοκρατικά στοιχεία» στην Αλ Αμπντίγια και στα περίχωρα της πόλης αυτής, που βρίσκεται στα νότια περίχωρα της Μαρίμπ, ανέφερε ο συνασπισμός, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον συνασπισμό, “40 επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών διεξήχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες”.

Τελευταίο κυβερνητικό προπύργιο στη βόρεια Υεμένη, μεγάλο τμήμα της οποίας κυριαρχείται από τους Χούθι, η Μαρίμπ αποτελεί θέατρο σφοδρών εχθροπραξιών.

Οι Χούθι εξαπέλυσαν τον Φεβρουάριο μια εκστρατεία για την κατάληψη της Μαρίμπ, όπου προελαύνουν, έχοντας εντείνει την επίθεσή τους τις τελευταίες εβδομάδες. Ο συνασπισμός απαντά, από τη Δευτέρα, με αεροπορικές επιδρομές, στις οποίες έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αριθμοί αυτοί, όμως, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από κάποια ανεξάρτητη πηγή. Και οι Χούθι επικοινωνούν πολύ σπάνια τις απώλειες στις τάξεις τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης