Το Ιλινόις διέταξε υποχρεωτική απομόνωση (καραντίνα) 21 ημερών για όλα τα άτομα «υψηλού κινδύνου» που είχαν άμεση επαφή με ασθενείς του Έμπολα ενώ βρίσκονταν στη Λιβερία, τη Γουινέα ή τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η διαταγή, που θα εφαρμοστεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, περιλαμβάνει όλο το ιατρικό προσωπικό που περιέθαλψε ασθενείς με τη συχνά θανατηφόρα ασθένεια στις τρεις αυτές χώρες. Προηγουμένως τέτοια άτομα «υψηλού κινδύνου» υπόκειντο σε εθελοντική απομόνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης Πατ Κουίν εξέδωσε την οδηγία αφού οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι εξέδωσαν τον ίδιο κανόνα για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στα αεροδρόμια της περιοχής της Νέας Υόρκης.

Ο κανόνας αυτός υπερβαίνει τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες οδηγίες.

Πέντε αεροδρόμια των ΗΠΑ έχουν οριστεί για τους επιβάτες που επιστρέφουν από τις χώρες της δυτικής Αφρικής: το Ο΄ Χέαρ του Σικάγο στο Ιλινόι, το Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης και το Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ, το Χαρτ στην Ατλάντα της Τζόρτζια και το Ουάσινγκτον Ντάλες στη Βιρτζίνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης