Ο δεύτερος συνοδηγός του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 17χρονος Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στη Γαλλία, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Parisien. Πρόκειται για έναν 14χρονο, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό αλλά αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα.

Ο 14χρονος, μαθητής γυμνασίου, έστειλε επιστολή στην εφημερίδα Le Parisien για να διηγηθεί την δίκη του εκδοχή που μοιάζει με εκείνη του 17χρονου συνοδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζει ότι ενώ πήγαινε στο γυμνάσιο για το απολυτήριό του ο Ναέλ του πρότεινε να τον πάει με το αυτοκίνητο χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι δεν είχε δίπλωμα κι ότι ήταν ανήλικος.

Μετά την καταδίωξη, έμπλεξαν σε μποτιλιάρισμα και οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν με τα όπλα τους, χτύπησαν τον Ναέλ “τουλάχιστον τρεις φορές” και ο ένας του είπε “θα του σφηνώσει μια σφαίρα στο κεφάλι“. Τότε το πόδι του Ναελ άφησε το φρένο του αυτόματου αυτοκινήτου και προχώρησε μόνο του. Ο αστυνομικός είπε στον συνάδελφό του να τον πυροβολήσει και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Αρχικά ο 14χρονος πίστευε ότι ο Ναέλ δεν έπαθε τίποτα, δεν υπήρχε αίμα αλλά ήταν γυρτός στο πλάι.  Τα τελευταία λόγια του Ναέλ ήταν: “Είναι τρελός, πυροβόλησε“. 

Όταν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο, τον συνέλαβαν και ενώ ήταν μέσα στο όχημα της αστυνομίας είδε τους διασώστες πάνω από τον φίλο του. Τότε, όπως υποστηρίζει, άκουσε τον αστυνομικό που δεν πυροβόλησε να λέει στον θύτη ότι “δεν έπρεπε να πυροβολήσει”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 14χρονος υποστηρίζει ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι βλέπει εφιάλτες, ενώ ο πατέρας του νεαρού είναι πεπεισμένος ότι θα αθωώσουν τον αστυνομικό.

Πηγή: ertnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης