Η έδρα της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής (RNC) στην Ουάσινγκτον εκκενώθηκε για μικρό χρονικό διάστημα το πρωί της Τετάρτης (22/5), αφού στάλθηκε στο κτήριο ένα ύποπτο δέμα που περιείχε δύο φιαλίδια με αίμα.

Αρχικά, οι αρχές απέκλεισαν ένα οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της πόλης και ζήτησαν από τους εργαζόμενους και άλλους να αποφεύγουν την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύποπτο πακέτο εξουδετερώθηκε, δήλωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου στο NBC News. Όμως μία από τις πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση ανέφερε ότι το κτίριο εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις και το αίμα εξετάζεται.

Δεν είναι σαφές αν κάποιος ύποπτος έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ενημέρωσε το Κογκρέσο

Αυτό που ανησυχεί τις αμερικανικές αρχές είναι τα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών που βρίσκονται απέναντι από τα κτίρια γραφείων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ενημέρωσε τα γραφεία των πολιτικών στο Κογκρέσο ότι ερευνά μια «ύποπτη ουσία» στη διεύθυνση της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία ανέφερε: «Το προσωπικό καλείται να αποφύγει αυτή την περιοχή μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης».

Η RNC διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης