Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκότωσε χθες, Δευτέρα, έναν άνθρωπο ο οποίος εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στο προξενείο της Κίνας στον χώρο όπου εκδίδονται οι θεωρήσεις εισόδου.

Λίγο αργότερα το κινεζικό προξενείο επεσήμανε σε ανάρτησή του στο WeChat ότι από σήμερα αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του γραφείου έκδοσης βίζας μέχρι νεοτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από το περιστατικό.

«Δεν γνωρίζω πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο γραφείο έκδοσης βίζας την ώρα της σύγκρουσης», δήλωσε η Κάθριν Γουίντερς εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το αυτοκίνητο μέσα στον χώρο του κινεζικού προξενείου. Οι αστυνομικοί εισήλθαν, είχαν επαφή με τον ύποπτο και ακολούθησαν πυροβολισμοί στους οποίους ενεπλάκη ένας αστυνομικός», πρόσθεσε η Γουίντερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και των διασωστών, σημείωσε η ίδια, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει άλλες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Από την πλευρά του το κινεζικό προξενείο σε ξεχωριστή ανακοίνωση σημείωσε ότι «άγνωστο πρόσωπο εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στον χώρο του προξενείου, εγείροντας σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού και των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο και προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις και την περιουσία του προξενείου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «καταδικάζει έντονα αυτή τη βίαιη επίθεση», ενώ τόνισε ότι διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αποδοθούν «ευθύνες για το περιστατικό».

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα όχημα στο εσωτερικό του κτιρίου και αστυνομικούς να έχουν στραμμένα τα όπλα τους προς την κατεύθυνση του οδηγού, την ώρα που άνθρωποι γύρω τρέχουν για να γλιτώσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης