Εντείνεται η ανησυχία ότι ο τυφώνας Χίλαρι θα εξαπολύσει πληθωρικές βροχοπτώσεις στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ και σε τμήματα της Καλιφόρνιας, καθώς θα κινηθεί με σπάνιο τρόπο πάνω από την περιοχή την Κυριακή και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκαλώντας το πρώτο παρατηρητήριο τροπικής καταιγίδας για την Καλιφόρνια.

Όπως σημειώνει το CNN, ο τυφώνας Χίλαρι θα μπορούσε να ρίξει βροχές που ξεπερνούν τις βροχές ενός έτους σε τμήματα τριών πολιτειών: Καλιφόρνια, Νεβάδα και Αριζόνα. Λόγω της απειλής, τμήματα της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζουν έναν σπάνιο υψηλό κίνδυνο για υπερβολικές βροχοπτώσεις. Αυτή η απειλή επιπέδου 4 είναι η πρώτη που εκδίδεται ποτέ για αυτό το τμήμα της Νότιας Καλιφόρνιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν ισχυρό τυφώνα κατηγορίας 4 που στροβιλίστηκε περίπου 400 μίλια νότια του Κάμπο Σαν Λούκας, στο Μεξικό, το πρωί της Παρασκευής, με διατηρούμενους ανέμους ταχύτητας 145 μιλίων/ώρα με ισχυρότερες ριπές, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η καταιγίδα παρουσίασε ραγδαία ενίσχυση από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, δυναμώνοντας από τροπική καταιγίδα σε τυφώνα κατηγορίας 4 μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Ο τυφώνας προβλέπεται να παραμείνει στην κατηγορία 4 καθώς πλησιάζει τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού μέχρι το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει κάποια πιθανότητα ο τυφώνας Χίλαρι να γίνει ο πρώτος τυφώνας κατηγορίας 5 αυτή τη σεζόν για λίγο πριν εισέλθει σε ψυχρότερα νερά και χάσει λίγη δύναμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης