Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την Τετάρτη (2/8) την περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, έπειτα από αναφορές για «ένοπλο» σε κτίριο γραφείων της Γερουσίας.

Οι περισσότεροι γερουσιαστές απουσιάζουν λόγω θερινών διακοπών, αλλά υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε καφετέριες και τεχνικοί που εκτελούν εργασίες συντήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδος) όταν το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης (911) ενημερώθηκε για «επεισόδιο με πυροβολισμό».

Ακολούθως, η αστυνομία του Καπιτωλίου ζήτησε από όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε κτίριο γραφείων της Γερουσίας να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της αναφοράς για παρουσία ενόπλου.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον (MPD) Χιου Κάροου δήλωσε πως μέχρι στιγμής «δεν εντοπίστηκε ένοπλος ούτε κάποιος τραυματίας» κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε νεότερη ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) – στις 15:43 (τοπική ώρα, 22:43 ώρα Ελλάδος) – η αστυνομία του Καπιτωλίου αναφέρει ότι «η USCP (U.S. Capitol Police) συνεχίζει την έρευνα. Παρακαλώ παραμείνετε σε ασφαλή καταφύγια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης