Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμη ρεκόρ με περισσότερα από 9.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών στη χώρα, την πλέον πληγείσα στη Μέση Ανατολή, με την Τεχεράνη να επιβάλει νέους περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι αρχές κατέγραψαν 9.450 νέες μολύνσεις και 423 θανάτους, ενώ ανακοίνωναν περισσότερα από 8.000 κρούσματα καθημερινά τις έξι τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, το Ιράν μετρά 673.250 κρούσματα και 37.832 νεκρούς από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της επιδημίας, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα μικρά καταστήματα, αλλά και κινηματογράφοι και οι αίθουσες άθλησης θα πρέπει να κλείνουν στις 18.00 καθημερινά από την προσεχή Τρίτη, για έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ροχανί, σε μια τηλεοπτική παρέμβασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Τεχεράνη, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες των επαρχιών και στις «πυκνοκατοικημένες πόλεις», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Τα απανωτά ρεκόρ μόλυνσης οδήγησαν τους ειδικούς και τους υπεύθυνους να ζητήσουν την επιβολή καθολικής καραντίνας στην Τεχεράνη.

Καμία καραντίνα δεν έχει επιβληθεί από την εμφάνιση τον Φεβρουάριο της επιδημίας στο Ιράν, με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως η οικονομία της χώρας, που πλήττεται από τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας, δεν μπορεί να το επιτρέψει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης