Το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο έπεσε το απόγευμα της Τρίτης εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Το δέντρο, ένα ερυθρελάτης 40 ποδιών από το Εθνικό Δάσος Monongahela της Δυτικής Βιρτζίνια, είχε φυτευτεί μόλις δύο εβδομάδες πριν στο Προεδρικό Πάρκο. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, έπεσε γύρω στη 1:00 μ.μ. της Τρίτης εν μέσω ισχυρών ριπών ανέμου που έφτασαν τα 46 μίλια την ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 


Η εκπρόσωπος της NPS Jasmine Shanti δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι μετά την “αντικατάσταση ενός σπασμένου καλωδίου“, το δέντρο ήταν και πάλι όρθιο μέχρι τις 6 μ.μ. της Τρίτης.

Η φωταγώγηση του δέντρου είναι μια ετήσια γιορτινή παράδοση του Λευκού Οίκου με αντίστροφη μέτρηση και μουσικές παραστάσεις. Το φετινό δέντρο είναι καινούργιο και αντικαθιστά ένα παλαιότερο δέντρο που, σύμφωνα με το NPS, εμφάνισε μια μυκητιασική ασθένεια γνωστή ως “needle cast” που προκάλεσε το καφέ χρώμα των βελόνων του και την πτώση τους.

Το δέντρο ήταν προγραμματισμένο να φωταγωγηθεί την Πέμπτη, αλλά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το Λευκό Οίκο αν το περιστατικό της Τρίτης πρόκειται να  το καθυστερήσει. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το κτήριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ φωταγωγήθηκε με επιτυχία την Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης