Το πτώμα μίας εγκύου βρέθηκε πάνω σε λαστιχένια λέμβο που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική ανοικτά του αρχιπελάγους των Καναρίων, όπως ανέφερε σήμερα η ισπανική ακτοφυλακή. Το φουσκωτό εντοπίστηκε από ψαράδες σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από παραλία στο ανατολικό Λανθαρότε, ένα από τα νησιά του ισπανικού αρχιπελάγους, που βρίσκεται ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αφρικής, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της ισπανικής οργάνωσης διασώσεων στη θάλασσα Salvamento Marítimo.

Σε αυτήν επέβαιναν 53 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους τρία παιδιά και επτά γυναίκες εκ των οποίων μία, έγκυος, πέθανε, πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίζει τις αιτίες του θανάτου της. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στο Αρεθίφε, πρωτεύουσα του Λανθαρότε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισπανία είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, 5.914 μετανάστες έφθασαν στα Κανάρια από τις αρχές του έτους, 31,5% λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022 (8.628).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης