Την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη νότια Γάζα, ανακοίνωσε ο αρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Χέρζι Χαλέβι, ενώ με αμείωτους ρυθμούς διεξάγονται και οι επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

«Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή του κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολεμήσαμε σκληρά και αδιάλλακτα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και το ίδιο κάνουμε τώρα στη νότια Γάζα», προσέθεσε ο Χαλέβι, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι  «έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε με τον πιο διεξοδικό τρόπο. Όπως το κάναμε με δύναμη και διεξοδικά στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, το κάνουμε και τώρα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας».

Δείτε LIVE εικόνα από Γάζα

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά χωρίς έλεος τη Γάζα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, με τους Παλαιστίνιους να κάνουν λόγο στο Al Jazeera για 700 νεκρούς από τις τελευταίες επιχειρήσεις μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των νεκρών λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στο θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 15.523, ενώ υπάρχουν και 41.316 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο τεράστιο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και έχουν καταστρέψει περισσότερα από τα μισά από αυτά.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση έλεγε πριν από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που μετράει ήδη οκτώ εβδομάδες, ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με σήραγγες–ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης–για προστασία και για χρήση ως επιχειρησιακή της βάση.

Αυτό τα κατέστησε πρωταρχικούς στόχους για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα (των τούνελ).

“Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτήρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός.

Από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, είπε ο στρατός, τα 500 έχουν καταστραφεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από επιχειρησιακές μεθόδους περιλαμβανομένης της “ανατίναξης και της σφράγισης”. Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι “πολλά μίλια” από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης