Ένα από τα κτήρια που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Ιράν στο Ισραήλ, είναι και το  Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.

Πρόκειται για ένα εξέχον Ερευνητικό Ίδρυμα που επικεντρώνεται στις Φυσικές και Ακριβείς Επιστήμες. Το Ινστιτούτο διεξάγει έρευνα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Επιστήμης των Υπολογιστών. Ασχολείται με τη βασική επιστημονική έρευνα και συνεργάζεται με άλλα Ερευνητικά Ιδρύματα παγκοσμίως. Στον τομέα της Γεωργίας, το Ινστιτούτο είναι γνωστό για το έργο του στη Γονιδιωματική των φυτών και τη Βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών, της απόδοσης και της βιωσιμότητας για πιο αποτελεσματικές γεωργικές πρακτικές.

Το Ινστιτούτο εργάζεται πάνω σε επιστημονικές και ιατρικές εξελίξεις και η Καθηγήτριά του Ada Yonath κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Χημείας το 2009 για τη χαρτογράφηση του Ριβοσώματος. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον στρατό και τις αμυντικές Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Elbit Systems, μιας κορυφαίας ισραηλινής αμυντικής Εταιρείας που ειδικεύεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στα ναυτικά, χερσαία και εναέρια όπλα, σύμφωνα με το CNN.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης