Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία τα νέα περιστατικά κορωνοϊού ήταν 59.749, ενώ 278 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 555.080 διαγνωστικά τεστ, το 10,7% από τα οποία προέκυψε θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.073 ασθενείς με Covid-19, δηλαδή 46 λιγότεροι από την Τρίτη, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 15.127 (475 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο).

Στις 25 Φεβρουαρίου η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι, είναι πιθανό να εκφραστεί υπέρ της χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 στους ανοσοκατεσταλμένους και γενικότερα σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με έρευνα, το 72% των ασθενών με κορωνοϊό που έχουν εμφανίσει πνευμονία και βρίσκονται σε ΜΕΘ ή σε νοσοκομειακούς θαλάμους, είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου. Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα οι ασθενείς με Covid-19 που βρίσκονται σε θαλάμους νοσοκομείων μειώθηκαν κατά 16% και ειδικότερα στις ΜΕΘ η μείωση αγγίζει το 26%. Τα νοσοκομεία «αδειάζουν» με ταχύτερους ρυθμούς στον ιταλικό βορρά, ενώ στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της χώρας ο ιός «υποχωρεί» πιο αργά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη έκλεισε η πτέρυγα Covid του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στη βόρεια Ιταλία. Πρόκειται για την κωμόπολη, έξω από το Μιλάνο, όπου πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στην Ιταλία. «Είναι η δεύτερη φορά που κλείνουμε την πτέρυγα Covid και ελπίζουμε πραγματικά να είναι η τελευταία», δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης