«Το εστιατόριο είναι 50 – 50. Δηλαδή 50 η κουζίνα και 50 η σάλα. Γι’ αυτό εδώ και 4 χρόνια έχω εμπλέξει όλους τους σερβιτόρους στη δημιουργική διαδικασία του μαγειρέματος, γιατί αυτοί είναι η επικοινωνία».

Αυτά είναι τα λόγια που είπε ο τριάστερος Ιταλός σεφ Massimo Bottura, αφεντικό της Osteria Francescana και πρωταγωνιστής του «C’è più Gusto a Bologna», ενός  Φεστιβάλ  της πόλης, κατά τη διάρκεια  συνέντευξής του στην γνωστή παρουσιάστρια εκπομπών που έχουν σχέση με το φαγητό, Eleonora Cozzella.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επίσης είπε:  «Επί 4 χρόνια έχω εμπλέξει όλους τους σερβιτόρους στη δημιουργική διαδικασία του μαγειρέματος, γιατί πρέπει να είναι μέρος αυτής της εμπειρίας. Είναι η επικοινωνία. Γι’ αυτό έρχονται στην κουζίνα μαζί μας, μαθαίνουν όλη τη δημιουργική διαδικασία που είναι πολύ μεγάλη. Για να δημιουργήσουμε ένα νέο μενού χρειαζόμαστε περίπου 8 μήνες και εργάζονται 65 σεφ. Όλοι εργαζόμαστε απίστευτα σκληρά σε αυτό και όταν βγαίνει αυτό το νέο μενού, τα παιδιά στη σάλα πρέπει να ξέρουν από πού προέρχεται η ιδέα και πώς δημιουργείται ένα νέο πιάτο, προκειμένου να το μεταδώσουν καλύτερα στους πελάτες. Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν μάγειρες, αλλά κανείς δεν θέλει να γίνει σερβιτόρος. Και αντ’ αυτού ο σερβιτόρος αξίζει το 50% των εστιατορίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης