Για δεκαεννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα έως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα έκανε λόγο σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Υγείας, από 13 ημερησίως τα προηγούμενα τρία 24ωρα, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην επικράτεια.

Εντοπίστηκαν 24 ασυμπτωματικοί φορείς, όλοι τους σε πύλες εισόδου στη χώρα, αν και η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τις περιπτώσεις αυτές στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19.

Ακόμα 10 ασθενείς κρίθηκε ότι ανάρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 258 ασθενείς, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά έχουν αποθεραπευθεί 80.812 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 -ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν παραμένει αμετάβλητος από την άνοιξη- επί συνόλου 85.704 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης