Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα στην ηπειρωτική Κίνα έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, ενώ οι Αρχές στη μητρόπολη Τσινγκντάο γνωστοποίησαν πως άρχισαν μαζικά τεστ μετά την ανακάλυψη κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς όπου εισάγονταν τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν συνολικά 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος από τα 21 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά από τις περιπτώσεις αυτές ήταν «εισαγόμενες», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στους κυρίως Κινέζους ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού επιστρέψουν από το εξωτερικό, ενώ οι υπόλοιπες έξι εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ -όπου υπάγεται διοικητικά η Τσινγκντάο-, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Η προηγούμενη φορά που είχαν ανακοινωθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ήταν την 15η Αυγούστου, όταν γινόταν λόγος για τέσσερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Δεκαπέντε άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 228, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου ο κορωνοϊός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο στα τέλη του Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 85.591 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης