Στη Σανγκάη καταγράφηκε σήμερα η πιο ζεστή ημέρα για τον μήνα Μάιο εδώ και 100 χρόνια, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της πόλης αυτής της ανατολικής Κίνας.

«Στις 13:09 (τοπική ώρα 08:09 ώρα Ελλάδας) η θερμοκρασία στον σταθμό Σουζιαχούι έφτανε τους 36,1 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας για τον μήνα Μάιο το οποίο χρονολογείται εδώ και 100 χρόνια», επεσήμανε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo η μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες αργότερα η θερμοκρασία στο κέντρο της Σανγκάης έφτανε τους 36,7 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Έτσι καταρρίφθηκε κατά έναν βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί τέσσερις φορές το 1876, το 1903, το 1915 και το 2018.

Στα μέσα Μαΐου ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι η περίοδος 2023-27 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί στη Γη λόγω των αερίων του θερμοκηπίου και του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ένας φιλόδοξος στόχος που υιοθετήθηκε με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, εκτίμησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης