Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον κατήγγειλε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία, σύμφωνα με τις οποίες η πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ευθύνονται για την “ίδρυση” του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

“Για άλλη μία φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ δυσφημεί τις ΗΠΑ”, αντέδρασε ο Τζέικ Σάλιβαν, ένας από τους συμβούλους της Κλίντον. “Εννοείται ότι πρόκειται για μια άδικη κατηγορία που προέρχεται από έναν προεδρικό υποψήφιο ο οποίος είναι αλλεργικός στην αλήθεια κι έχει κενά μνήμης άνευ προηγουμένου”, σχολίασε.

“Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ είναι αξιοσημείωτες επειδή για άλλη μια φορά απηχούν τους ισχυρισμούς που χρησιμοποιούν ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι αντίπαλοί μας για να επιτεθούν στην αμερικανική ηγεσία και τα αμερικανικά συμφέροντα, αμελώντας να διατυπώσει σοβαρές προτάσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, συνεχίζει ο Σάλιβαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε.