Ώρες τρόμου ζουν χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που έχουν βρει καταφύγιο στα βυθισμένα στο σκοτάδι – πλέον- νοσοκομεία της Πόλης της Γάζας και συνεχώς ακούν εκκωφαντικές εκρήξεις.

Δύο πρόωρα μωρά έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα 37 κινδυνεύουν γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν οι θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ενώ χτυπήθηκε και η μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο ισραηλινός στρατός πιέζει ασφυκτικά το κέντρο της παλαιστινιακής πόλης, ανοίγοντας ωστόσο για λίγες ώρες διάδρομο, για να φύγουν άμαχοι προς τον νότο. Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ περιγράφουν με δραματικό τόνο την κατάσταση, λέγοντας ότι σκοτώνεται ένα παιδί κάθε 10 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόγνωση στα νοσοκομεία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να λένε ότι πυροβολούνται άνθρωποι που προσπαθούν να φύγουν από το νοσοκομείο και τους ισραηλινούς να ισχυρίζονται ότι «δεν πολιορκούμε το Αλ Σίφα». Την ίδια στιγμή τα ισραηλινά άρματα βρίσκονται στα 20 μέτρα από το Αλ Κουντς.

Πληροφορίες για τους ομήρους στη Γάζα αναζητεί το Ισραήλ ενώ σε αυστηρή προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ προχώρησε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ λέγοντας ότι: «Η Βηρυτός θα γίνει Γάζα».

«Η Χεζμπολάχ σέρνει τον Λίβανο σε πόλεμο», είπε ο Γκάλαντ απευθυνόμενος σε στρατιώτες, σύμφωνα με ένα βίντεο που μεταδόθηκε από ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια. «Κάνει λάθη και (…) αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα και κύρια οι πολίτες του Λιβάνου. Ό,τι κάνουμε στη Γάζα μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό», είπε ο Γκάλαντ, ο οποίος επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στο βόρειο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε live εικόνα από το μέτωπο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης