Η Λιβερία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στο έδαφός της σε έναν αξιωματούχο που επέστρεψε από την Ελβετία.

Η Λιβερία, μια φτωχή χώρα, είχε πληγεί σφοδρά, όπως και η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε, από την επιδημία του ιού Έμπολα, ο οποίος από το 2013 ως το 2016 είχε προκαλέσει τον θάνατο 11.300 ανθρώπων στη δυτική Αφρική.

«Οι υγειονομικές αρχές της Λιβερίας ενημέρωσαν τον πρόεδρο Τζορτζ Γουεϊά ότι η χώρα κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού» ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενημέρωσης. Ο ασθενής είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Ο Γουεϊά θα απευθυνθεί στους πολίτες της Λιβερίας σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) για να ανακοινώσει νέα σημαντικά μέτρα τα οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη μετάδοση» του Covid-19, διευκρίνιζε η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση καλεί όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας αναζητούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή προκειμένου να τους θέσουν σε καραντίνα» επισήμανε.