Το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – Ευρωπαϊκή Πτέρυγα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας τους συνεχείς αγώνες του κουρδικού λαού εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

«Ανακοίνωση προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 22/03/2016, η πόλη των Βρυξελλών δέχθηκε αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και οδήγησαν στον τραυματισμό εκατοντάδων ακόμη αθώων πολιτών, που πήγαιναν στις δουλειές τους. Αυτό δείχνει ότι ο σκοπός πίσω από αυτές τις επιθέσεις δεν ήταν μόνο η δολοφονία πολιτών, αλλά και η πρόκληση φόβου στο ευρύ κοινό.

Η τρομοκρατία στοχεύει πάντα ό,τι όμορφο στη ζωή, αφού στοχεύει τον ίδιο τον πολιτισμό που η κοινωνία έχτισε μέσα στην πάροδο χιλιάδων ετών. Αυτό είναι εμφανές στο Αφγανιστάν, τη Νινευή, την Παλμύρα και την κατεστραμμένη πόλη του Κόμπανι. Η νοοτροπία του Salafi Jihadism έχει γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας και του πολιτισμού της. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας απαιτεί μια κοινή διεθνή προσπάθεια, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, χωρίς την οποία αυτή η αρρώστια θα γίνει ανίατη.

Εμείς, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) έχουμε υποφέρει από τα εγκλήματα και τις δράσεις αυτής της νοοτροπίας. Ο Κουρδικός λαός στη Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν) κατόρθωσε να την νικήσει χάρη στις στρατιωτικές μας μονάδες -τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας και τις Γυναικείες Μονάδες Προστασίας. Παρά τις σπουδαίες νίκες μας, όμως, ο πόλεμος συνεχίζεται. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των δυνάμεων που τις υποστηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά πρέπει να γίνει σε πολλαπλά επίπεδα: οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά και στρατιωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς, η Ευρωπαϊκή Πτέρυγα του PYD, θέλουμε να καταδικάσουμε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και να εκφράσουμε τη θλίψη μας για την απώλεια τόσων ζωών στις Βρυξέλλες. Στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και το λαό του Βελγίου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε, επίσης, την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε στενά με τις αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που έχει επηρεάσει τις ζωές τόσων ανθρώπων σε Ευρώπη και Ασία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης