Ουδεμία διμερής συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα έχει προγραμματιστεί, ούτε στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC) στο Πεκίνο, ούτε στη σύνοδο κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη στο Μπρίσμπεϊν την προσεχή εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ουδεμία διμερής συνάντηση έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος» τόνισε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti διευκρινίζοντας ότι δεν αποκλείει άτυπες επαφές μεταξύ των δύο ηγετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις διεθνείς συνόδους, οι ηγέτες που μετέχουν σε αυτές επικοινωνούν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο» πρόσθεσε.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Πούτιν κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι τηρεί «εχθρική» στάση απέναντι στη Ρωσία, μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία δήλωσε ότι «η επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη» –αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση– περιλαμβάνεται στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές. Η Ρωσία πλήττεται από τις πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουάσινγκτον που την κατηγορούν για ανάμειξη στην κρίση στην Ουκρανία, όπου ένοπλη σύγκρουση μαίνεται μεταξύ των τακτικών δυνάμεων και των ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής του APEC θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Πεκίνο, ενώ η σύνοδος κορυφής της G20 θα γίνει στις 15 και 16 του ίδιου μήνα στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Δεν αναμένεται επίσημη συνάντηση Ομπάμα – Πούτιν
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014, 23:17

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης