Η ρωσική οικονομία έχει προσαρμοστεί καλά σε χρόνια δυτικών κυρώσεων και άρα δεν φοβάται μπροστά στην προοπτική νέων τέτοιων μέτρων, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει επιβάλει 11 πακέτα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, από τότε που η Μόσχα έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της, στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προσπαθεί να κλείσει «παραθυράκια» στις ισχύουσες κυρώσεις, ενώ η Πολωνία έχει προτείνει περαιτέρω μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι οι κυρώσεις μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για χρόνια, μετά τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Ερωτηθείς για μια τέτοια προοπτική, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Η Ρωσία ζει σε καθεστώς κυρώσεων για αρκετά μεγάλο διάστημα, για δεκαετίες, και έχει προσαρμοστεί επαρκώς σε αυτό, άρα τέτοιοι χρονικοί ορίζοντες, όπως το πέντε με δέκα χρόνια, δεν μας φοβίζουν».

«Όσο για νέα πακέτα, ναι, ετοιμάζονται, είναι αρκετά γνωστό αυτό και προβλέψιμο…Μπορούμε απλά να περιμένουμε για να δούμε τι θα σκεφθούν οι αντίπαλοί μας», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις έχουν βοηθήσει να ενισχυθεί η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή και λέει ότι ποτέ δεν θα την αποτρέψουν να επιδιώκει αυτό, που θεωρεί συμφέροντα ζωτικής σημασίας, για την ίδια στην Ουκρανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης