Λανθασμένη θεωρούν οι Βρετανοί πολίτες την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov λίγες ώρες μετά την κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού που προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση της δημοσκόπησης διατυπώνεται ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Στην ερώτηση, το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά ανά κόμμα, καθώς οι Συντηρητικοί έχουν απαντήσει σε ποσοστό 59% ότι επρόκειτο για λανθασμένη απόφαση (το 21% των Συντηρητικών θεωρεί ότι ήταν σωστή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση αναφορικά με το εάν πρέπει να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ένας στους δύο Βρετανούς (ποσοστό 49%) θεωρούν ότι πρέπει να δοθούν πίσω στην Ελλάδα έναντι μόλις 15% που θέλει να παραμείνουν στη Βρετανία. Ένα 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές, ενώ 10% απαντά «δεν γνωρίζω».

Σε άλλη δημοσκόπηση, επίσης σημερινή, ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 50%) πιστεύει ότι την απόφαση για την τύχη των Γλυπτών πρέπει να πάρει το Βρετανικό Μουσείο στο οποίο εκτίθενται έναντι 22% που προτιμά να λάβει την απόφαση η κυβέρνηση της Βρετανίας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης