Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε τη Δευτέρα (13/4) ότι επιβεβαίωσε ένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην εμπόλεμη χώρα να ανέρχεται πλέον — επισήμως, τουλάχιστον — σε 26.

Με ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, το Κέντρο εξήγησε ότι εξετάστηκαν δείγματα δέκα ανθρώπων που θεωρούνταν πιθανά κρούσματα και σε μία περίπτωση η διάγνωση ήταν θετική.

Από το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη Λιβύη, οι οκτώ έχουν αναρρώσει, ενώ έχει καταγραφεί ένας θάνατος από την ασθένεια COVID-19, την 8η Απριλίου.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε στη λιβυκή επικράτεια την 24η Μαρτίου.

Οι λιβυκές αρχές, τόσο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση όσο και η παράλληλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχουν ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας: έκλεισαν τα αεροδρόμια, τα σύνορα, τα τεμένη, τα σχολεία, απαγόρευσαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη κι επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας.