Η Μεγάλη Βρετανία καταδίκασε την «αποτρόπαια» επίθεση στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Είναι απολύτως φρικτό ότι μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία αυτή», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε μια εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Οδησσού», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ούτε λέξη από αυτά που λέει», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, «και πρέπει να εργαστούμε επειγόντως με τους διεθνείς μας εταίρους για την εξεύρεση ενός άλλου τρόπου ώστε να εξαχθούν τα σιτηρά από την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί η Ρωσία και οι υποσχέσεις της που δεν τηρεί».

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικοί πύραυλοι που έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού, προκάλεσαν τραυματισμούς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι τραυματίες. «Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι υποδομές του λιμανιού υπέστησαν ζημιές», δήλωσε ο Μαξίμ Μαρσένκο σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης