Ιδιαίτερα ικανοποιημένη είναι η Ιταλία, μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τη ναπολιτάνικη πίτσα, γνωστή και ως «margherita», με τον τίτλο «εγγυημένη παραδοσιακή συνταγή».

Ο καταναλωτής, από εδώ και πέρα, θα μπορεί να είναι σίγουρος ότι κατά την παραγωγή του εθνικού φαγητού της Ιταλίας χρησιμοποιούνται μόνο τα κατάλληλα υλικά, δηλαδή αλεύρι από μαλακό σιμιγδάλι, παρθένο ελαιόλαδο, στενόμακρα ντοματάκια τύπου «San Marciano» και φρέσκο τυρί μοτσαρέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος «εγγυημένη παραδοσιακή συνταγή» δε θα δίνεται μονάχα στα ιταλικά εστιατόρια, αλλά και σε κάθε εστιατόριο στον κόσμο που ακολουθεί την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής της πίτσας.

Πολλοί Ιταλοί σεφ, πάντως, επιμένουν ότι σημασία δεν πρέπει να δίνεται μόνο στα υλικά που χρησιμοποιούνται, αλλά και στην ποσότητά τους και στον τρόπο που «δένουν», ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης