Τέλος στη ζωή του έβαλε ο νεαρός τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές προαστίου του Σικάγου, στις ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος φέρεται να εμπλεκόταν στις δολοφονίες οκτώ ανθρώπων, μετά και τον εντοπισμό των πτωμάτων τους με τραύματα από σφαίρες σε δύο κατοικίες σε μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αρχές του Ιλινόις ενημερώθηκαν για πυροβολισμούς με έναν νεκρό και έναν τραυματία. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατά τις έρευνες εντόπισαν άλλους πέντε νεκρούς μέσα στο σπίτι τους, ενώ σε διπλανό σπίτι βρήκαν νεκρούς άλλους δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναζητούμε ύποπτο ονόματι Ρόμιο Νανς», 23 ετών, κάτοικο της περιοχής, όπου εντοπίστηκαν τα θύματα, πρόσθεσε. Οι υπηρεσίες του έδωσαν παράλληλα στη δημοσιότητα φωτογραφίες αυτοκινήτου και τον αριθμό της πινακίδας του, τονίζοντας πως το αναζητούν.

Λίγη ώρα αργότερα ο άνδρας αυτοκτόνησε.

 

Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κατοίκους, ο ένας Aμερικανός ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με πάνω από ένα όπλο.

Συνέπεια αυτής της διάδοσης είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στη χώρα, που δεν χωράει σύγκριση με αυτούς σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης