Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας και στις αιτίες που, κατά την άποψή της, συνέβαλαν στη δημιουργία του.

«Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία», δήλωσε η Μελόνι, κατά την παρέμβασή της σε ημερίδα που οργανώθηκε στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε, στην πηγή της, τη δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας», συμπλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη Μελόνι, «καμία παρέμβαση δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε επί χρόνια, η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, τόνισε: «η ενοικιαζόμενη μήτρα είναι απάνθρωπη πρακτική, διότι τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά. Σύντομα, θα αποτελέσει οικουμενικό αδίκημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης