Κάλεσμα στη Μόσχα να αναλάβει τις «ευθύνες της για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια» απηύθυνε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Κάθριν Αστον, αυξάνοντας τις πιέσεις που ασκούνται στη Ρωσία ώστε να πάψει να μπλοκάρει τις ενέργειες από το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Συρία.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ασκήσει βέτο στα ψηφίσματα του ΟΗΕ που επικρίνουν τη θανατηφόρα καταστολή των αντιπάλων του καθεστώτος από τη συριακή κυβέρνηση, επειδή ανησυχούν ότι θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε στρατιωτική δράση παρόμοια με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
Η Ρωσία διατηρεί στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με τη Συρία, έχοντας μόλις παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη αξίας 564 εκατομμυρίων δολαρίων στην Δαμασκό. Το Ρωσικό Ναυτικό έχει επίσης μια στρατηγική βάση εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι παλιές συμμαχίες μπορεί να έχουν σημασία, αλλά η μοίρα του λαού της Συρίας έχει μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε η Αστον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία χρειάζεται να αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες της για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης