Λυδία Καραθανάση

«Κραυγή αγωνίας» από τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου «Αριστοτέλης» στο Μόναχο της Γερμανίας οι οποίοι φαίνεται πως τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους έχουν «πέσει» θύματα της κωλυσιεργίας του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα του υπουργείου Παιδείας.

Ο «Αριστοτέλης» κινδυνεύει να κλείσει εάν δεν υπογραφεί άμεσα, συγκεκριμένα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, η ανανέωση συμβολαίου για το κτήριο που στεγάζεται το σχολικό συγκρότημα. Οι γονείς κάνουν λόγο για  «μπαλάκι ευθυνών που πετιέται από την συντονίστρια στον Πρόξενο και το υπουργείο Παιδείας. Εάν το σχολείο οδηγηθεί σε λουκέτο εκατοντάδες μαθητές θα πρέπει να συγχωνευτούν με άλλα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νιώθουμε ξεχασμένοι από την ελληνική Κυβέρνηση» λέει στη «Ζούγκλα» μητέρα μαθήτριας η οποία μιλά στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και εξηγεί πώς ακριβώς έχει η κατάσταση:

«Το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, συγχωνεύτηκε με τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία στο Μόναχο και τώρα την περασμένη βδομάδα προέκυψε το μεγάλο πρόβλημα με το συμβόλαιο του κτηρίου το οποίο λήγει το 2025. Ωστόσο, η ανανέωσή του πρέπει να γίνει μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2023.

Η συντονίστρια έστειλε τη θετική της εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο από την άλλη περιμένει την εντολή του υπουργείου Παιδείας για να μπει σε διαδικασία η διαπραγμάτευση. Όμως η συντονίστρια ανέφερε ότι ο Πρόξενος έστειλε αρνητική εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι αυτονόητη η υπογραφή του και απλώς περιμένει τα διαδικαστικά του υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενοίκιο για το κτήριο που στεγάζεται το σχολείο έχει αυξηθεί κατά 50% αλλά είναι σε λογικά πλαίσια. Το μεγαλύτερο μέρος το πληρώνει το γερμανικό κράτος. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα από αυτή την άποψη.

Νιώθουμε ότι μας εξαπατούν, οι ζωές των παιδιών μας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Νιώθουμε ξεχασμένοι από την ελληνική Κυβέρνηση».

Οι γονείς των μαθητών έχουν προγραμματίσει αύριο Κυριακή (10/12) έκτακτη συνέλευση στον χώρο του σχολείου στις 17:οο (ώρα Γερμανίας).

Ακούστε εδώ όλα όσα δήλωσε η μητέρα της μαθήτριας:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης