Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε την Πέμπτη ότι η μάχη κατά της Covid-19 «δεν θα έπρεπε» να αποτελεί ζήτημα πολιτικού διχασμού, κατά την παρουσίαση ενός σχεδίου που στοχεύει στο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης της επιδημίας με την άφιξη του χειμώνα και της παραλλαγής Όμικρον.

«Γνωρίζω πως η Covid-19 αποτέλεσε ζήτημα διχασμού σε αυτή τη χώρα» και αυτό «έγινε κομματικό ζήτημα, κάτι που είναι ένα θλιβερό (…) συμπέρασμα. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την ώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση αυτής της νέας παραλλαγής, είναι η στιγμή, ελπίζω, να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαιρέσεις», σημείωσε ο 79χρονος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να επιβάλει τον εμβολιασμό στις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όμως συναντά τη σφοδρή αντίδραση πολλών Ρεπουμπλικανών και προσκρούει πάνω στις δικαστικές προσφυγές σε βάρος αυτών των περιοριστικών μέτρων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στο γεγονός ότι το σχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη, το οποίο «πρέπει να μας ενώσει», δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα ή περιορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Πέμπτη μια σειρά μέτρων κυρίως για να πλαισιωθεί πιο αυστηρά η άφιξη των διεθνών ταξιδιωτών και για να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση στα τεστ και τα εμβόλια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως το σχέδιο της κυβέρνησής του στη μάχη κατά της Covid-19 δεν περιλαμβάνει λοκντάουν.

Ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε, επιπλέον, ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν τις προσπάθειες να εμβολιάσουν τους υπόλοιπους πολίτες και επισήμανε πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περιστατικά κορωνοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται τον χειμώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης